Slavko Tucaković održao radionicu u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu

Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, održao je radionicu 03. prosinca u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu. 

Tema radionice bila je „Koordinacija i zapovijedanje intervencijom“ te su na njoj prisustvovali vatrogasci s područja Općine Sveti Petar Orehovec, kao i iz drugih mjesta našeg Potkalničkog prigorja. Kako je u vatrogasnome pozivu neophodno konstantno ulaganje u edukaciju, iz ove su radionice vatrogasci mogli naučiti kako brže, profesionalnije, učinkovitije, sigurnije i ujednačenije upravljati intervencijom. Glavni vatrogasni zapovjednik je na radionici podijelio mnoge primjere i vlastita iskustva, što će vatrogascima biti korisno u daljnjem obavljanju njihova poziva. Za vatrogasce je vatrogastvo i više od poziva, to je i svojevrstan način života u kojem se ti ljudi nebrojeno mnogo puta izlažu opasnostima kako bi zaštitili i spasili živote, imovinu, okoliš i druga dobra. Stoga valja održavati dobru infrastrukturu, odnosno ulagati u vatrogastvo i cjelokupni sustav zaštite od požara.

Radionica „Koordinacija i zapovijedanje intervencijom“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ova radionica, kao i sve ostale radionice Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“, u potpunosti su besplatne i njihov je cilj promoviranje vatrogastva među svim uzrastima.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.