Rezultati akcije “Mir i dobro” od 15. do 27. prosinca 2021. godine

“Mir i dobro” naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije „Mir i dobro“ Policijska uprava koprivničko – križevačka je u dosadašnjem dijelu provedbe, od 15. do 27. prosinca 2021. godine, na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju zabilježena su četiri prekršaja nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva. Policijski službenici oduzeli su tri komada oružja i tri komada streljiva.

Zabilježeno je jedno ozljeđivanje od uporabe pirotehničkog sredstva. Na okolnosti događaja provodi se kriminalističko istraživanje.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provoditi će se od 15. prosinca 2021. do 9. siječnja 2022. godine, a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.

Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.
Pirotehnička sredstva kategorije F1, za osobe starije od 14 godina, dozvoljena su tijekom cijele godine.

Prodaja kategorija F2 i F3, osim petardi i redenika, dozvoljena je od 15. prosinca do 1. siječnja, a njihova uporaba dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba.

Građanima nije dozvoljena nabava, posjedovanje niti uporaba petardi i redenika kategorije F2 i F3 te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2,T1, i T2 za osobne potrebe.

PU KC-KŽ