Turisti ne odustaju od blagdana u Hrvatskoj

Zbog pandemije, lude novogodišnje noći i masovnih proslava na otvorenome neće biti ni ove godine, ali turisti ne odustaju od blagdana u Hrvatskoj. U odnosu na prošlogodišnje novogodišnje praznike, Istra ima veći broj rezervacija. Provjerili smo kako se na obali pripremaju za blagdane.

Zavladalo je božićno raspoloženje. I ovi blagdani mirišu na fritule, ali i na bolju turističku sliku. 

– Već ih je puno krenulo, vidi se po gradu, dosta je Austrijanaca koji bježe zbog stanja i počeli su dolaziti kod nas, kaže ugostiteljica Majda Vukadinović.

U odnosu na lanjski prosinac, u Rovinju se osjeti porast broja rezervacija, iako neće biti velikih slavlja.

– Bit će miran obiteljski odmor, malo uživancije u wellnessu, šetnje Rovinjom… Svaki hotel ima svoj poseban novogodišnji program koji se sastoji od različitih događanja, kaže David Flam, direktor marketinga hotelske kuće, Rovinj.

Ali turistima i to odgovara. Najviše ih u Istru dolazi iz Slovenije, Italije, Austrije, a tu su i domaći gosti. 

– Mislim da je taj turistički potencijal Istre definitivno nešto što ne ide samo kroz ljetne mjesece, kaže turist Danijel iz Zagreba.

Obišli smo i pulski hotel koji će za novogodišnju noć biti – pun.

– Što se tiče Nove godine, stvarno smo zadovoljni, popunjenost je odlična, 100% smo popunjeni, a što se tiče Božića, i ne baš, kaže recepcionarka Matea Madunić.

Na okićenim zadarskim ulicama Djed Božićnjak priziva Božić. Ali turisti čekaju posljednji tren za rezervacije, koje su u ovom hotelu na razini lanjskih.

– U potpunosti je jednako, jer u posljednje dvije godine imamo trendove last-minute rezervacija, tako da je priličan broj već određen, a mislimo da ćemo do samog dočeka i blagdana biti popunjeni, kaže Mladenka Štura, direktorica hotela u Zadru.

A ponovno će sve ovisiti o epidemiološkoj slici i mjerama u zemljama iz kojih gosti dolaze. 

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: hrt