U eteru Radija Križevci ugostili smo Leu Bijač – pustolovku i putospisateljicu

Danas smo u eteru Radija Križevci ugostili autoricu knjige “Ti (pusto)loviš”, Leu Bijač. Knjiga koju nam danas predstavlja sadrži opise i fotografije putovanja po Antarktici, Vijetnamu i Kambodži, Keniji i Tanzaniji i Tajlandu.
Lea je 26-godišnjakinja koja cijeli život živi u Koprivnici, završava studij Novinarstva na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. S obitelji svijetom putuje od svoje 11. godine života, a do sada je posjetila 43 zemlje i stupila na svih sedam kontinenata. Kao svjetska putnica već dugi niz godina piše o svojim avanturama, a na putovanja, iako ponekad zaboravi penkalo, ne odlazi bez fotoaparata. Krajnji joj je cilj posjetiti, doživjeti i opisati barem 100 svjetskih zemalja. Šest ih je u knjizi Ti (pusto)loviš koju ćete od danas moći pročitati.


“Bilo bi sasvim sebično od mene iskustva koja sam proživjela zadržati samo za sebe, tako da sam ih odlučila podijeliti i s onima željnima egzotike, prirodnih ljepota, pustolovina i, mjestimično, humora, a i lijep je osjećaj znati da ovome svijetu nešto i ostavljam”- rekla je Lea i posebnu zahvalu uputila svom tati, koji joj je sve te posjete i omogućio i bio najbolji mogući suputnik.

Predstavljanje knjige “Ti (pusto)loviš održat će se večeras u 18:00 sati u knjižnici i čitaonici Fran Galović u Stručno-znanstvenom odjelu.

Kako je protekao razgovor s našom gošćom poslušajte u nastavku.