U petak stručni skup knjižničara BIBLIOKON

U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u petak od 10 sati održat će se knjižničarski stručni skup BIBLIOKON. Svake godine u jednoj knjižnici na području tri županije: Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska i Koprivničko-križevačka, na kojem djeluje Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, organizira se knjižničarski skup na kojem se prezentiraju noviteti u radu knjižnica. 

Ove godine je BIBLIOKON u Križevcima i održavat će se uživo i on-line putem ZOOM-a diljem Hrvatske.

Na početku programa križevačka glumačka družina prikazat će skeč iz Kishonovih priča. Na stručnom skupu knjižničara bit će riječi o dječjim jezičnim igrama, olimpijadi čitanja, odnosno poticanju čitanja u slobodno vrijeme, metodama vođenog pripovijedanja za djecu i odrasle, istraživanju o čitanju i drugim temama. 

U sklopu programa sudjeluje i Andrea Katanović Babić iz Osnovne škole Vladimir Nazor Križevci  sa temom “Tragom Bijelog jelena Josipa Generalića” te Marina Srbljinović i Viktorija Šegina iz Gradske knjižnice “Franjo Marković”  koje će predstaviti program križevačke knjižnice  “Lego kocke posudi, svoju maštu razbudi”.