Edukacija vinogradara i vinara u Svetom Petru Orehovcu o marketinškoj strategiji i brendiranju vina

Radionica na temu „Marketing vina“ okupila je jučer u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu vinogradare i vinare iz orehovečkog kraja i šire. 

U Potkalničkome prigorju postoji duga tradicija proizvodnje grožđa i vina, a voditeljica radionice, doc. dr. sc. Marina Tomić Maksan iz Zavoda za marketing u poljoprivredi na Agronomskome fakultetu u Zagrebu, približila je vinogradarima i vinarima iz ovog područja kako napredovati u marketinškome smislu sa svrhom boljeg pozicioniranja na tržištu. Sudionici radionice upoznali su se s najnovijim trendovima u marketingu vina, analizirali su tržište i potrošače te čuli mnogo toga korisnog vezano uz brendiranje i promociju svog proizvoda. Posebna je pažnja posvećena edukaciji po pitanju digitalnog marketinga, gdje je uspjeh nezamisliv bez vještina upravljanja društvenim mrežama. Sve su cjeline na radionici bile potkrijepljene primjerima dobre prakse.

Radionica „Marketing vina“ je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Udruga vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Likovna udruga Prigorje Art. Voditeljica projekta je Ana – Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ova radionica, kao i sve ostale radionice u angažmanu Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Nove vještine za dugu tradiciju“, u potpunosti su besplatne i otvorene za zainteresiranu javnost. 

Svrha radionica je poticanje proizvodnje grožđa i vina, promicanje vinske kulture i poboljšanje kvalitete nasada pod vinovom lozom, te povezano s tim, podizanje kvalitete vina na višu razinu, kako na području Općine Sveti Petar Orehovec, tako i na području Potkalničkog prigorja.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.