Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković održao radionicu u Svetom Petru Orehovcu

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, održao je jučer u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu radionicu na temu „Tehnički zbor vozila i opreme VZO Sveti Petar Orehovec“. Bio je to povod za sve one koji se vatrogastvom bave profesionalno,dobrovoljno ili su zainteresirani za temu vatrogastva općenito.

Uspješnost vatrogasne intervencije ovisi o nizu čimbenika, a najznačajniji među njima je čovjek – vatrogasac, koji konstantno mora ulagati u svoje znanje. Više je o tome pričao prvi čovjek vatrogastva u Republici Hrvatskoj, Slavko Tucaković.

Nezaobilazan dio radionice bila je i analiza vatrogasnih vozila koje posjeduje VZO Sveti Petar Orehovec. Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom radionicom promicalo se vatrogastvo namijenjeno svim uzrastima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Radionica „Tehnički zbor vozila i opreme VZO Sveti Petar Orehovec“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara "Sveti Vinko". Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno-kulturnog centra Barbara Vugrinec.

vb/radiokrizevci.hr