Hrvatski INmusic proglašen je među 20 najboljih očekivanih glazbenih festivala 2022.

INmusic čini popis koji uključuje neke od najvećih i najpoznatijih glazbenih festivala na svijetu kao što su Glastonbury, Coachella, Reading & Leeds, Primavera Sound i Sziget Festival.

Od svog prvog izdanja 2006. godine, INmusic je ugostio preko 430 bendova iz 37 zemalja i domaćoj publici održao više od 500 koncerata, od kojih su mnogi bili premijerni u Hrvatskoj.

Neki od bendova i umjetnika koji će krasiti INmusic tijekom proteklih 14 izdanja do sada su Kings Of Leon, Nick Cave i The Bad Seeds, Arctic Monkeys, The Cure, Florence + The Machine, Arcade Fire, PJ Harvey, Queens Of The Stone Age , Jamiroquai, New Order, Pixies, The Prodigy, The Black Keys i stotine drugih, rekao je INmusic.

Dugo iščekivano 15. izdanje INmusic festivala u Hrvatskoj, koje će se održati od 20. do 23. lipnja, premijerno prikazuje nastupe The Killersa uz uvijek željni povratak miljenika domaće i međunarodne publike Nicka Cavea & The Bad Seeds te nastupe nekih od najatraktivniji bendovi današnjice – Deftones, Kasabian, Royal Blood, IDLES, White Lies, Fontaines DC, The Comet is Coming i mnogi drugi.

“Kvalitete i atraktivnost INmusica prepoznala je brojna međunarodna publika, pa se za 15. izdanje INmusica očekuje rekordan broj festivalskih turista, za koje se procjenjuje da će tijekom boravka u Zagrebu i Hrvatskoj ostvariti najmanje 50 milijuna kuna”, rekli su organizatori.

Izvor: croatiaweek.com, Foto: pixabay.com