Knjiga “Zdrav duh u zdravom tijelu – najvažniji predmet u školi” autorice Marije Zegnal Koretić predstavljena javnosti

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Križevci i Pučkog otvorenog učilišta Križevci u srijedu je u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma predstavljena knjiga Maje Zegnal Koretić ‘Zdrav duh u zdravom tijelu – najvažniji predmet u školi”.

Koliko smo danas fokusirani na svoje zdravlje? Hranimo li se pravilno i da li zaista dajemo sve od sebe da živimo zdravim načinom života? Na koji način kad je u pitanju sport možemo animirati i uključiti djecu s poteškoćama u razvoju? Ovo su samo neka od pitanja na koje autorica daje odgovore.

Na predstavljanju knjige jučer su osim same autorice govorile i prof. dr. sc. Vesna Babić s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i profesorica kineziologije i rukometna trenerica Marjana Fržović. U ime organizatora uvodne riječi uputila je Renata Husinec.

U glazbeno-scenskom prigodnom programu sudjelovale su plesačice mlađe školske dobi Plesnog centra Ritam Križevci.

O autorici:

Maja Zegnal aktivno se bavila sportom i to prvo nogometom, a zatim rukometom u RK Lokomotiva Zagreb. U slobodno vrijeme bavi se stručnim i znanstvenim radom u području edukacije, sporta, turizma i rekreacije. Osnivačica je Udruge kineziologa Križevci i križevačkog Ženskog rukometnog kluba. Od 2009. voditeljica je hrvatskog ogranka međunarodne mreže Sportmeet sa sjedištem u Italiji. Od 2009. do 2020. bila je vanjska suradnica na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu kao viši predavač iz kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura i Sustavi natjecanja u sportu. Kao kineziolog sudjeluje na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima. U koautorstvu je objavila udžbenik Osnove kineziologije te 12 znanstvenih i 27 stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima.

Autorici Maji Zegnal Koretić čestitamo na izvrsnom predstavljanju knjige.

A vama svakako savjetujemo da knjigu pročitate i pogledate našu bogatu fotogaleriju u nastavku.

im/radiokrizevci.hr