Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko­ križevačke županije, na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkoga stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava, po službenoj dužnosti donosi PLAN UPISA u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023. za područje Koprivničko-križevačke županije.
U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. , na području Koprivničko-križevačke županije upisuju se djeca koja do 01. travnja 2022. godine imaju navršenih 6. godina života (djeca rođena u razdoblju od 01. travnja 2015. godine. do 31. ožujka 2016. godine) kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno se u prvi razred osnovne škole može upisati i dijete koje do 01. travnja 2022. godine neće navršiti šest godina život (prijevremeni upis).
Roditelji, odnosno skrbnici djeteta mogu najkasnije do 31. ožujka 2022. godine podnijeti zahtjev za prijevremeni upis nadležnom tijelu prema mjestu stanovanja djeteta osobno, e-mailom ([email protected]) ili putem pošte na adresu:


Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, sport, znanost, i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije, Ulica Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica


Koprivničko-križevačka županija, Izdvojeno mjesto rada u Đurđevcu, Ulica Stjepana Radića 8, 48350 Đurđevac

Koprivničko-križevačka županija, Izdvojeno mjesto rada u Križevcima, Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12, 48260 Križevci

Upis u prvi razed osnovne škole će se obaviti najkasnije do 30. lipnja 2022. godine. Svaka osnovna škola će sama u navedenom terminu odrediti datum upisa u svojoj školi i o tome obavijestiti roditelje/skrbnike školskih obveznika te Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije.

U nastavku možete pronaći plan upisa u prvi razred osnovne škole te zahtjev za prijevremeni upis u školu.

Plan upisa u OŠ 2022-2023

Prijevremeni-upis-u-OŠ ZAHTJEV