Srebro za Marka Pofuka na 5. Turniru olimpijskih nada

U subotu 12. veljače 2022. godine na streljani u Čakovcu održan je 5. Turnir olimpijskih nada u gađanju zračnim oružjem za juniorsku kategoriju, sezona 2021/2022.

Na turniru su sudjelovala 3 kadeta-juniora S.K. «Križevci 1252» u disciplini puška i 2 kadeta-juniora u disciplini pištolj.

Marko Pofuk nam je opet odličnim rezultatom pokazao kako visoka motiviranost i naporno treniranje daje i odlične rezultate. Čim je stao na streljačku liniju vidjelo se da je mentalno spreman i da „grize“ za preko 600 krugova. Stabilne serije bez oscilacija pokazatelj su karaktera i psihe. U ovako preciznom sportu jedan jači otkucaj srca može cijeli meč od 60 gađanja odvesti u krivom smjeru. Sve je to Marko držao pod kontrolom i postigao rezultat od 602,4 krugova i osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta! S tim rezultatom Marko je u kategoriji mlađi juniori osvojio 5. mjesto, a u kategoriji juniora 6. mjesto.

U kategoriji kadeti, Karlo Sačarić je s nešto slabijom izvedbom i rezultatom od 586,4 kruga osvojio 4. mjesto, istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori 9. mjesto i kategoriji juniora 10. mjesto. Karlu ova sezona nije idealna, ali vjerujemo da će uskoro i on „proraditi“.


U tom slučaju ćemo se nadati i visokim ekipnim rezultatima jer naš najmlađi član ekipe Filip Črnec kontinuirano napreduje iz meča u meč. Filip je u kategoriji mlađih kadeta sa rezultatom 560,1 krugova osvojio je 4. mjesto, istim rezultatom u kategoriji kadeti 10. mjesto, u kategoriji mlađi juniori 16.mjesto i u kategoriji juniora 18. mjesto.

U disciplini, zračni pištolj, Gabrijel Poljanek je ozbiljno zagrabio u 500+ klub. Do sada se uvijek borio i oscilirao oko 500 krugova na natjecanjima. Ali ovaj put je pokazao da može znatno bolje i s 518 krugova osvojio je 5. mjesto u kategoriji kadeta, istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori osvojio je 5. mjesto te u kategoriji juniora 7.mjesto.

U kategoriji kadeta, Mario Mrvčić-Žumbar sa 454 krugova osvojio je 8. mjesto, istim rezultatom u kategoriji mlađi juniori osvojio je 10. mjesto te u kategoriji juniora 12. mjesto.

Izvor i foto: S.K. «Križevci 1252», Dragutin Sačarić