UIK-u Križevci odobrena sredstva za dvogodišnji program “Osobni asistent”

Udruga osoba s invaliditetom Križevci aktivna je u provođenju brojnih projekata i programa čime se doprinosi kvaliteti života osoba s invaliditetom na ovom području. Među njima je i pružanje usluga osobne asistencije te je među 52 ugovora Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, vrijednih 29,8 milijuna kuna, udrugama koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom na području Zagreba, zagrebačkog prstena i sjeverozapadne Hrvatske nedavno potpisan i ugovor s križevačkom Udrugom osoba s invaliditetom. U ime Udruge osoba s invaliditetom Križevci, ugovor je potpisao izvršni direktor Bruno Butigan, a dvogodišnji program pod nazivom „Osobni asistent“ odobren je u iznosu od 450.000,00kn.

Donošenjem novog Zakona o socijalnoj skrbi proširen je krug osoba kojima se može priznati pravo na status njegovatelja i povećane su naknade u iznosu od 4500 kuna.

U ovoj godini Vlada će se fokusirati na dva nova zakona, Zakon o inkluzivnom dodatku i Zakon o osobnoj asistenciji, što je interes Hrvatske kao socijalne države.

(Izvor: https://mrosp.gov.hr, UIK)