Dan narcisa – udruga “Agata” uspješno provela akciju

Prve subote u proljeće tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje koju je pokrenula Hrvatska liga protiv raka. Cilj ove akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti. Toga se dana prodaju narcise, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. 

U Križevcima je akciju, kao i proteklih godina, provela udruga “Agata” koja okuplja žene oboljele od raka dojke. Prekrasno sunčano vrijeme izmamilo je brojne građane u središte grada te su se odazvali akciji i ponijeli svojim kućama cvijet narcisa koji ih podsjeća na buđenje prirode, proljeća, života i nade.

 Akciji su se pridružili i učenici  1B, 2C i 3A razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca te Područne škole Glogovnica sa svojim učiteljicama i roditeljima koji  su građanima ponudili ukusne domaće kolače. Dobrovoljni prilog namijenjen je za daljnji rad i aktivnosti kluba “Agata”. 

Iz udruge “Agata” zahvaljuju svima koji su se odazvali akciji i podržali njihov rad uz poruku da misle na svoje zdravlje.

ji/radiokrizevci.hr