Dan osoba s Down sindromom ,Svjetski dan šuma, Svjetski dan voda, proljeće ….sve su obilježili “Maslačci”

Svake godine 21. ožujka slavimo prvi proljeća. Prvog dana proljeća, isto tako obilježava se i Svjetski dan šuma. Iza toga, 22. ožujka obilježavao se i Svjetski dan vode. 

Kako bi obilježili te važne dane, članovi udruge “Maslačak” zaputili su se u na jezero Čabraje. Na Čabrajima su ih dočekale Ana i Dorotea iz Centra za mlade Križevci, pa su zajedno s njima popričali o važnosti vode i šuma.

Zajedno s Anom i Doroteom napravili su i pokuse s vodom. 

– “Najviše nam se dopala naša šarena kiša.  Na kraju smo imali i mali kviz znanja, podijeli smo se u dvije grupe, cure protiv dečki. Cure su uvjerljivo osvojile prvu nagradu  i zasladile se čokoladom. Dečki su dobili utješnu nagradu, također čokoladu.

21. ožujka se obilježava i još jedan dan važan i za naše Maslačke – Svjetski dan osoba s Down sindromom. Uz podršku koju im svakodnevno pružamo danas smo obukli i različite čarape, što je zadnjih godina postao simbol obilježavanja ovog dana. 

Kako bi svi zajedno uživali u blagodatima lijepog vremena i prirode i popodnevna grupa je bila na jezeru i provela jedno zanimljivo poslijepodne također obilježivši sve današnje važne datume.  

Bio je to Dan za pamćenje” – kazali su “Maslačci”.

Udruga “Maslačak”