Na Međunarodni dan žena postavljen transparent na zgradu PP Križevci s porukom borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Članice Udruge HERA Križevci na današnji Međunarodni dan žena održale su zajednički sastanak s predstavnicima Policijske postaje Križevci.

-“Zapravo je to dio kampanje “Milijarda ustaje”. Ova borba ne traje samo jedan dan, nego svaki dan u godini, ne samo po pitanju zaštite prava žrtava obiteljskog nasilja gdje su najčešće žene žrtve, nego i drugih prava : radna prava, socijalna prava, društvena pa i politička prava jer znamo da je mali broj žena na položajima odlučivanja. Kampanja je počela 14. veljače, na Valentinovo i nadovezuje se na Dan žena, a poruka je uz zaštitu žena i zaštita Zemlje i završava ove godine sa Međunarodnim danom zaštite Zemlje. Nastavit ćemo niz akcija do travnja, a pritom nam je bitna suradnja sa svim institucijama, pogotovo onima koje rade sa ovako osjetljivom skupinom, a to su žene žrtve obiteljskog nasilja. Tako nam je itekako važna suradnja s Policijskom postajom Križevci, Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, Centrom za socijalnu skrb Križevci i lokalnom zajednicom” – rekla je predsjednica Udruge HERA Križevci Marina Švagelj Jažić.

Pomoćnik načelnika za kriminalitet Policijske postaje Križevci Nikola Hasan, uz čestitke za Međunarodni dan žena, kazao je da s Udrugom HERA njeguju dugogodišnju suradnju i tako će nastaviti. Na žalost, podaci ukazuju da su u većini kaznenih i prekršajnih postupaka žrtve žene. Koristimo i preventivne aktivnosti da se to smanji te ćemo i dalje poduzimati sve mjere koju su nam zakonom naložene u cilju prevencije i represije takvih događaja, odnosno prekršaja i kaznenih djela. Tražimo suport jedni od drugih da zajedničkom suradnjom pokušamo smanjiti te događaje na minimum” – rekao je Nikola Hasan.

Na zgradu Policijske postaje Križevci postavljen je transparent s porukom borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama čime je nastavljena globalna kampanja “One bilion Rising/Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama”.

ji/radiokrizevci.hr