Početkom travnja u Križevcima će se održati radionica „Crtež i crtačke tehnike“

Tijekom vikenda pred nama, 2. i 3. travnja 2022. u Križevcima će biti održana likovna radionica „Crtež i crtačke tehnike“ u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te suorganizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Križevačkog likovnog kruga.

Pod vodstvom istaknute akademske slikarice Aleksandre Gorete samostalni umjetnici i članovi hrvatskih likovnih udruga iz raznih krajeva Hrvatske usavršavat će svoje crtačke vještine budući da je crtež vrlo važan početni stadij u nastajanju likovnih djela ili može biti samostalno završeno djelo. Dvodnevni program, koji će biti realiziran u križevačkom Turističkom informativnom centru, ponudit će polaznicima kvalitetan edukativni sadržaj kroz teorijski i praktični program, razmjenu iskustava i izložbu nastalih radova u finalnom dijelu radionice.

Radionica će biti realizirana uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Turističke zajednice grada Križevaca, a prijave su za sve zainteresirane otvorene do 1. travnja 2022. Više o prijavama i programu radionice dostupno je  u prilogu te na web stranici Hrvatskog sabora kulture: https://bit.ly/3vW3v11

Križevački likovni krug