Učenici SGŠ na terenskoj nastavi

Nastavnice Zlata Gec, Zdravka, Harmadi i Dragica Bužić vodile su učenike 4.a, 3.a, 3.g i 2.v razreda na terensku nastavu u Varaždinski kraj. Prvo su posjetili gospodarstvo Grunt u Imbriovcu, vlasnika Vladimira Baisa, koji se bavi uzgojem povrća i sadnog materijala. Gospodin Bais je upoznao učenike s automatiziranom sjetvom, presađivanjem i sadnjom presadnica povrća, obradom tla, uzgojem presadnica u plasteniku, automatiziranim čišćenjem gomoljastog povrća, čuvanjem i skladištenjem povrća u hladnjači, te svom potrebnom mehanizacijom u proizvodnji povrća. 

Nakon Imbriovca uputili su se u Gradski muzej Varaždin. Na entomološkom odjelu upoznali su “Svijet kukaca” u kojemu se čuva vrijedna, jedinstvena i jedna od naljepših zbirki takve vrste u Europi. 

Također su pogledali još jednu izložbu pod nazivom ‘Erik/a – vunasti nosorog. Riječ je o najočuvanijem nalazu vunastog nosoroga u Hrvatskoj čiji su fosilni ostaci stari oko 20.000 godina pronađeni 1982. godine na području Malog Segečaka i predstavljaju najbolje sačuvani primjerak takve vrste u Hrvatskoj.

Učenici su upoznali i grad Varaždin, te njegovu staru gradsku jezgru.

Bilo je to još jedno poučno i ugodno druženje naših učenika/učenica i nastavnica. 

Tekst pripremila: nastavnica Zdravka Harmadi, dip.ing.

SGŠ