Održan koncert korizmenih napjeva u organizaciji KUD-a „Prigorec“

U Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu 08. travnja se održao koncert korizmenih napjeva u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Prigorec“. 

Predvođeni voditeljskom palicom Ana-Marije Petric Vlah, članice i članovi orehovečkog KUD-a izvodili su pjesme koje su dio narodne tradicije. Puk iz ovih krajeva, stoljećima je stvarao glazbeno-tradicijsku povijest, a ovakvim koncertima naslijeđena baština se neće zaboraviti.  

Posjetitelji su mogli uživati u predivnim glasovima, napjevima i pomno odabranih korizmenim recitalima. Koncert je bio prigodan uvod u Veliki tjedan te dio molitve i posta ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. 

Koncert korizmenih napjeva „Gospin plač“ je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Udruga vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Likovna udruga Prigorje Art. Voditeljica projekta je Ana – Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ovaj koncert, kao i sva ostala događanja i radionice koje će se održati unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“, u potpunosti su besplatni i otvoreni za zainteresiranu javnost. 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.