Iz Erasmus+ programa OŠ Sveti Petar Orehovec odobreno još 28 tisuća eura

Ukupno 28,020.00 eura bespovratnih sredstava Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec odobreno je za provođenje narednog ciklusa Erasmus+ programa u okviru Ključne aktivnosti 121 za područje odgoja i općeg obrazovanja za akreditirane organizacije. Odluka je na mrežnoj stranici Agencije za mobilnosti i programe EU objavljena 20. svibnja, a u Odluci piše da novi ciklus može  započeti najranije 1. lipnja. 

Sredstva su  odobrena za 4 mobilnosti učitelja na akreditirane tečajeve i job shadowing te 10 mobilnosti učenika i za 4 učitelja u pratnji učenika na mobilnostima. Novi projekt treba biti završen  u razdoblju od najviše 15 mjeseci.

– Naša škola jedna je od prvih akreditiranih škola u Hrvatskoj. Akreditaciju smo dobili u veljači 2021. zajedno s još 12 ustanova s područja odgoja i općeg obrazovanja. Od ove godine u cijeloj Hrvatskoj akreditirano je  27  ustanova s područja odgoja i općeg obrazovanja.

Akreditacija omogućava jednostavniji pristup mogućnostima financiranja iz Erasmus+ programa. Našoj školi  akreditacija je dodijeljena za razdoblje od  1. ožujka 2021. do 31. prosinca 2027.- objavili su iz OŠ Sveti Petar Orehovec. OŠ Sveti Petar Orehovec