Izazovi suvremenih obitelji

U Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci u srijedu je, u suradnji s Podružnicom Obiteljskog centra CZSS-a održano predavanje na temu ” Izazovi suvremenih obitelji”.

Predavanje je održala Silvija Čavić, profesorica psihologije i predstojnica Podružnice Obiteljski centar Centra za socijalnu skrb Koprivnica i Jelena Jug, diplomirana socijalna radnica zaposlena u Podružnici Obiteljski centar.

U predavanju pod nazivom “Izazovi suvremene obitelji” osvrnule su se na neke teme vezane uz obitelj u 21. stoljeću – trendove, oblike, tradicionalnu obitelj i sadašnje obitelji, o čemu ovisi razlika između ova dva oblika obitelji, uloge očeva i majki te izazove u partnerskim odnosima i izazove u odgoju.

Bilo je riječi i o udomiteljskoj obitelji – s obzirom na to da je motivacija Obiteljskog centra i potaknuti zainteresirane da se jave kao potencijalni udomitelji. Kroz predavanje predstavljen je Obiteljski centar, zaposlenici, usluge koje pružaju, gdje se nalaze, pozivi na suradnju s obrazovnim i socijalnim ustanovama te planovi za budućnost.

ji/radiokrizevci.hr