Križevačke srednje škole predstavile svoje programe i zanimanja

U sklopu promocije upisa u srednje škole, Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima Obrtničkom komorom KKŽ, HGK Županijskom komorom Koprivnica i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te srednjim školama u sva tri županijska grada organizirala je prezentaciju srednjih škola i zanimanja.

Prva prezentacija održana je u Koprivnici, zatim u Đurđevcu, a ovoga petka i na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Podršku predstavljanju škola pružili su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek, tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać te predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac. Obišli su sve štandove i porazgovarali s ravnateljima i učenicima o obrazovanju koje se pruža u križevačkim srednjim školama: Srednjoj gospodarskoj školi, Srednjoj školi “Ivan Seljanec” i Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

Župan Darko Koren izjavio nam je da je odabir budućeg zanimanja izuzetno važan trenutak u životu svakog mladog čovjeka, koji će ga usmjeriti na daljnjem putu.

-“Kako bi pomogli učenicima, organizirali smo prezentacije u sva tri naša grada, a uskoro ćemo predstaviti i Vodič kroz zanimanja koji će na jednom mjesto sadržavati sve najvažnije informacije. ” – rekao je župan.

Ravnatelji, profesori i učenici informirali su zainteresirane o zanimanjima koja se nude u križevačkim osnovnim školama. Bila je ovo prilika da se učenici upoznaju sa svim programima koje nude križevačke srednje škole kako bi lakše odabrali svoje buduće zvanje.

ji/radiokrizevci.hr