Marko Martinčević – Hrg je bio šampion povlačenja novca iz fondova, a s Rajnom ne vidim nikakvu mogućnost političke veze i koalicije

Gostujuću u ovotjednoj emisiji “Politika Analitika Kritika” Marko Martinčević predsjednik gradskog HSS-a, poseban je naglasak stavio na povlačenje novca iz EU fondova u našem gradu, te je tako izjavio

– Bivši gradonačelnik, pokazalo se da je bio, šampion u povlačenju fondova. Ne samo on, on je bio na čelu grada i to je potpisivao, stručne službe u gradu su bile te koje su radile te projekte, njima zahvaljujem i njima ja čestitam.

Govoreći o sadašnjem vođenju grada i projekata izjavio je

-Točno se pokazala nekakva inertnost u zadnje vrijeme, po pitanju toga. samo mi nije jasno po pitanju čega, jer većina ljudi, osim par onih koji su otišli, bilo svojom voljom ili su otjerani, je ostalo ondje. Ili nema volje ili nema dozvole mladima i sposobnima da rade.

O Rajnovom izlasku iz HSS-a rekao je

– Kad netko izađe iz stranke dva mjeseca prije izbora, što mi imamo raditi s takvom osobom više.

Davali smo mu punu potporu za parlamentarne izbore i radili smo z.a njega. Nije ušao u sabor, nakon toga pucaju sve veze. Ne vidim nikakvu mogućnost da budemo s njim u vezi i koaliciji u gradu.

Na pitanje o zelenoj politici kazao je

– Zeleni neovisni grad je po meni to najobičniji PR. Možemo mi govoriti, dobivamo 2 milijuna za solarne panele i hvaliti se po svima medijima i koji žele i ne žele, ali im se plati, a ovo su smiješne cifre.

O logu i novom sloganu je istaknuo, da umjesto iskorištavamo odličnu povezanost Križevaca, mi stojimo na mjestu, o logu? logu čega? Zapitao se Marko i rekao – na žalost vidio sam ga!

Razumijem inerciju prema kojoj se tu ide, novi identitet grada, nekakve nove priče, ali to su PR priče.

/RKŽ/