Marko Martinčević o domu u Vojakovačkom Kloštru – Gradonačelnik je odgovoran zbog čega dom nije završen, a ne dolazi ljudima pred oči, čega se boji?

U prošlotjednoj emisiji “Politika Analitika Kritika” Marko Martinčević je komentirao i zastoj u obnovi vatrogasnog doma u Vojakovačkom Kloštru, te istaknuo

– Jedan predivni mjesni odbor, seljani su složni, no dolazi do problema čim se nešto traži od grada. Zatražila se voda, precrpna stanica još nije niti krenula s izradom, voda hoće li biti u Kloštru Vojakovačkom, vjerojatno hoće, ali sumnjam da će biti za vrijeme ove vlasti.

Preko LAG-a krenula obnova doma vatrogasnog DVD-a, obzirom da sam u nadzornom odboru upućen sam u cijelu tu situaciju. S jedne strane priče dom je završen, ali s druge strane gdje smo involvirani mi, dom je daleko od završetka. Bila je inspekcija i pronađeni su nekakvi nedostatci, koji nisu sitnice i koji ne mogu biti progledani kroz prste, već će se ići u doradu toga.

Dom je već van funkcije godinu dana. Svojim vlastitim sredstvima smo uredili skrajnu prostoriju, gdje smo imali godišnju skupštinu, na kojoj moram to reći, to je poražavajuća činjenica, nitko od izvršne vlasti grada nije došao, niti od predstavničke.

Aktualni gradonačelnik je potpisnik projekta i odgovorna osoba, osoba koja nije zakoračila u Vojakovački Kloštar zadnjih šest mjeseci, nije stala pred ljude i rekla što se događa s tim, zbog čega dom nije završen.

Ovo je situacija koja se ne bi ni u Alan Fordu dogodila, da osoba koja je preuzela odgovornost za dom i selo, na kraju nije napravila ništa čak niti ne dolazi ljudima pred oči, čega se boji? Vila, baklji? Nije mi jasno?

Ako se nešto pogriješi i dođe do zastoja, onda se dođe, sjedne, iskomunicira se to. To je nekakav kulturan način, to je nekakva politička korektnost, koja mora postojati između osoba koje vas biraju i vas koji ste izvršna vlast. Sve je to siva zona, jer mi ne znamo što se događa.

Prokomentirao je u našoj emisiji Marko Martinčević predsjednik gradskog HSS-a. /tk/ foto: priv.