Na Prvenstvu Hrvatske ekipa kadeta S.K. “Križevci 1252“ i Lana Mihoci osvojili brončane medalje

14. svibnja 2022. godine će biti još jedan od datuma koji će biti zapisan kao veliki uspjeh kadeta Streljačkog kluba „Križevci 1252“. U Solinu je održano Prvenstvo Hrvatske za kadete sa serijskom zračnom puškom.

Nakon što su postali prvaci Hrvatske u Osijeku sa standard puškama i postavili novi rekord Hrvatske, naši mladi strijelci su nastavili nizati uspjehe i opet su stali na podij!

Kadetska ekipa S.K. “Križevci 1252” u sastavu Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Filip Črnec s 546 krugova osvojila je 3. mjesto.

Bila je ovo borba za svaki krug. Kod svih natjecatelja se vidjela velika želja za pobjedom i iako puška nije „slušala“ kao inače svejedno su izvukli iz svojih nastupa maksimume i zasluženo stali na podij.

Pojedinačno je KARLO SAČARIĆ sa 187 krugova izborio i finale 8 najboljih strijelaca na prvenstvu i u završnici osvojio izvrsno 5. mjesto.

Plasmani ostalih naših kadeta:

16. KARLO SOKAČ 183 kruga,

26. MARKO POFUK 181 krug ,

33. GABRIJEL POLJANEK 179 krugova,

36. FILIP ČRNEC 178 krugova,

56. BORNA SAČARIĆ 174 kruga i

61. MARIO MRVČIĆ-ŽUMBAR 171 krugova.

U kategoriji mlađih kadeta, 14. mjesto Filip Črnec s rezultatom od 178 krugova te 22. mjesto za prvi nastup na PH Borne Sačarića sa 174 krugova.

Posebno iznenađenje nam je priuštila kadetkinja Lana Mihoci. Kod nje nismo znali što možemo očekivati pošto joj je nedostajalo treninga zbog ozljede. Međutim, pokazala nam je svoju kvalitetu i stabilnost te sa 189 krugova ušla u finale 8 najboljih kadetkinja. U finalu je loše krenula s osmicom i trenutno pala na zadnje mjesto. Ali to ju nije omelo te je odlučno i koncentrirano počela nizati desetke da bi završila na trećem mjestu. No, još jedna kadetkinja je imala isti broj krugova te je došlo do raspucavanja. Lana je bila sigurna i s desetkom je nadmašila konkurenticu i osvojila broncu!

Trener

Dragutin Sačarić