Održana izvještajna skupština LD “Sveti Hubert” Križevci

U hotelu “Kalnik” održana je redovna izvještajna skupština lovačkog društva “Sveti Hubert” Križevci. Uz predstavnike lovačkih društava, prisustvovali su joj načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak i načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec, dok su prisutni članovi izrazili nezadovoljstvo što nije bilo predstavnika drugih općina, grada i županije.

Predsjednik Lovačkog društva “Sveti Hubert” Milan Podhraški podnio je izviješće o radu u 2021. godini u kojem su navedene sve aktivnosti koje su se odvijale.

“Tijekom prošle godine održano je pet sjednica Izvršnog odbora na kojima su se donosile odluke o svim problemima, od odstrela divljači, štete na poljoprivrednim kulturama, nabavi repilenata. Održana je skupština na kojoj smo donijeli novi Statut društva. Tijekom lovne sezone 2021/2022. imali smo pet inspekcijskih nadzora lovova i dokumentacije na koje nije bilo primjedbi od strane inspekcije. Za nabavku repilenata za odbijanje divljači na poljoprivrednim kulturama pomogao nam je Grad Križevci kojem zahvaljujemo. Obzirom da nam se pojavljuje prekobrojnost divljih svinja i jelenske divljači, osigurali smo redukcijske markice za odstrel kako bi smanjili brojnost te divljači, a samim time pokušali smanjiti štete na poljoprivrednim kulturama. One su prošle godine iznosile 87 tisuća kuna što je pola lovozakupa. Što ćemo učiniti ove godine kada su cijene kukuruza i pšenice otišle gotovo 300 %? Hoćemo li moći to platiti?” – rekao je predsjednik LD “Sveti Hubert” Milan Podhraški.

Lovci su sudjelovali prošle godine na Križevačkom velikom spravišču, kuhali paprikaš i podijelili 350 porcija građanima.

Predsjednik Milan Podhraški naglasio je da imaju problem sa županijskom  Lovačkom udrugom Panonija:

-“Neopravdano i nezakonito su nas isključili kao pridruženog člana. Izborom novog predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, koji čeka potvrdu Državnog ureda, vjerujem da će uskoro pomoći da se dogovore LU Panonija i “Sveti Hubert” Križevci” – kazao je u izvještaju o radu Milan Podhraški.

Sve aktivnosti nastaviti će se i u ovoj godini, prema planu za 2022., te su članovi skupštine jednoglasno usvojili sva izvješća. U raspravi je posebno  istaknuto da treba srediti odnose sa županijskom Lovačkom udrugom Panonija  kako bi Lovačko društvo “Sveti Hubert” uspješno djelovalo i okupljalo lovce ovoga kraja.

ji/radiokrizevci.hr