Posjetitelji uživali u izložbi slika naive u Svetom Petru Orehovcu

U petak navečer se u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu održala izložba slika naive Likovne udruge Prigorje Art.

Posjetitelji su mogli vidjeti umjetnička djela koja su nastala u sklopu radionice „Naiva i slikanje na staklu“; održane pod vodstvom majstora naive Josipa Cugovčana.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, a okupljenim se posjetiteljima obratio i predsjednik Likovne udruge Prigorje Art Josip Polščak.

Posjetitelji su uživali u izložbi slika, a radovi se mogu i dalje pogledati u Društveno kulturnom centru.

Ovom je izložbom ujedno i završen ciklus radionica o tehnici naivnog slikanja te upoznavanja s osnovama slikanja uljem na staklu, predviđenih projektom „Kuća ideja-prostor zajedništva“.

Izložba slika naive je sufinancirana sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Likovna udruga Prigorje Art, Udruga vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec i Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak.

Ova izložba, kao i sve ostale radionice održane u angažmanu „Likovne udruge Prigorje Art“, u potpunosti su bile besplatne i otvorene za zainteresiranu javnost.

Sadržaj ovog izvješća s izložbe isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.