Primalje obilježavaju svoj dan, i ove godine besplatan tečaj za trudnice

Primalje 5. svibnja obilježavaju svoj dan promičući zaštitu prava žena i novorođenčadi te unaprjeđenje uvjeta u kojima novi život dolazi na svijet. Hrvatska komora primalja i ove godine organizira besplatan tečaj pripreme trudnica za porođaj i roditeljstvo.

Tečaj će biti koncipiran u dva dijela: u prvom dijelu govorit će se o trudnoći i porođaju, a u drugom o dojenju te će trudnice i njihovi partneri moći pitati sve što ih zanima, ali i saznati više o primaljstvu. Tečaj su osmislile primalje s dugogodišnjim iskustvom rada u rodilištima i namijenjen je trudnicama i njihovim partnerima. Tečaj je besplatan i namijenjen svim trudnicama i partnerima. Prijava je obavezna na https://bit.ly/3uY5HDd a broj mjesta je ograničen.

Partnerskim odnosom sa ženama, njihovim obiteljima i provođenjem primaljske skrbi, primalje doprinose zdravlju žena i osnaženju zajednice. U sklopu skrbi koju primalje pružaju, žene imaju manje prijevremenih poroda, manje intervencija i lijekova u porodu. Primalje su uz trudnice i njihove obitelji od samog početka i svakoj primalji je cilj pružiti im u tim trenutcima najviše što mogu.

U povodu Međunarodnog dana primalja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovale su predsjednica Područnog vijeća grada Zagreba Hrvatske komore primalja Banana Kunina i Biserka Matok-Glavaš, predsjednica Povjerenstva za stručni nadzor i kontrolu kvalitete HKP.