Promocija knjige “Utvrda Novi Zrin na Muri”

Dođite u srijedu, 18. svibnja u 12 sati, u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu na 45-minutnu promociju knjige „Utvrda Novi Zrin na Muri“ u izdanju Meridijana!

Ovaj događaj dio je Festivala povijesti Kliofest, a knjigu će na pozornici II predstaviti prof. dr. sc. Hrvoje Petrić, doc. dr. sc. Petar Feletar i Petra Somek, dok će moderator biti Hrvoje Dečak. 

Autori ovog djela su Dragutin Feletar, Petar Feletar, Gábor Hausner, Lajos Négyesi, József Padányi i Hrvoje Petrić, a izdana je u povodu 360. godišnjice izgradnje Novog Zrina (1661. – 2021.). Ta Zrinska utvrda na granici Habsburške Monarhije i Osmanskog Carstva, kod današnje Donje Dubrave u Međimurju, opstala je samo četiri godine, ali odigrala je ulogu novoga Sigeta. Žrtvovana je radi obrane Austrije od Osmanlija, no postala je simbolom borbe hrvatskog i ugarskog naroda za slobodu. Knjiga donosi najnovija saznanja hrvatskih i mađarskih autora o ovoj intrigantnoj temi.

„Novi Zrin“ i druga izdanja Meridijana – uključujući novi broj časopisa Meridijani – možete po promotivnim cijenama kupiti na štandu Meridijana na Kliofestu, u auli NSK. Radno vrijeme Festivala je od utorka 17., do petka, 20. svibnja, prva tri dana od 10 do 19, a u petak od 10 do 16 sati. Dobro došli!