Taktičko-pokazna vježba vatrogasaca u Svetom Petru Orehovcu ove nedjelje

Društveno kulturni centar i Vatrogasna zajednica Općine Sveti Petar Orehovec pozivaju Vas na taktičko-pokaznu vježbu koja će se održati 08. svibnja, u nedjelju, s početkom u 12.00 sati ispred župne crkve svetog Petra apostola u Svetom Petru Orehovcu.

Vježbom će zapovijedati Marijan Sokolić, zamjenik zapovjednika JVP Grada Križevaca.

Taktičko-pokaznom vježbom vatrogasci Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec potvrdit će organiziranost i stručnu osposobljenost na intervenciji, kao i pokazati zainteresiranim sugrađanima opremu i spremnost jedinica. 

Uspješnost vatrogasne intervencije ovisi o nizu čimbenika, a najznačajniji među njima je čovjek – vatrogasac, koji konstantno mora ulagati u svoje znanje i sposobnosti. Kroz ciklus radionica „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“, koje se u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu u suradnji s VZO Sveti Petar Orehovec provode već unazad godinu dana, vatrogasci s orehovečkog područja i  cijelog Potkalničkog prigorja redovito su sudjelovali na edukacijama i time obogaćivali svoje znanje. Taktičko-pokaznom vježbom završit će se ciklus vatrogasnih radionica predviđenih projektom „Kuća ideja-prostor zajedništva“, a ujedno će se obilježiti i blagdan svetog Florijana, Svjetski dan vatrogasaca te svibanj kao mjesec zaštite od požara.

Kako se Hrvatska može pohvaliti bogatom tradicijom vatrogastva, navedenom taktičko-pokaznom vježbom promicat će se vatrogastvo među građanima, kao i značaj Hrvatske vatrogasne zajednice za hrvatsko društvo.

Sudjelovanje na taktičko-pokaznoj vježbi je u potpunosti besplatno i otvoreno za zainteresiranu javnost.  

Taktičko-pokazna vježba sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.  Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno-kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje desete od predviđenih deset radionica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.