Emotivni susret članica “Agate” s udrugama sjeverozapadne Hrvatske

Članice Kluba žena oboljelih od raka dojke “Agata” Križevci aktivno rad okupljajući oboljele žene, ali i zdrave koje ih podupiru u njihovim aktivnostima. U vrijeme COVID-a 19 nisu mogle provesti sve aktivnosti koje su željele, ali su bile stalno u kontaktu, razmjenjivale iskustva i pomagale posebno novooboljelim ženama da se lakše nose s ovom teškom bolešću, osnaživale ih i ohrabrivale. Ove godine, prestankom mjera izolacije, održavale su radionice, susrete, akcije, a posljednja je bila susret klubova u Šiljevcu. Bilo je to druženje još bogatije s gostima iz nekoliko županija sjeverozapadne Hrvatske,  iščekivanjima da se konačno vide i s velikim emocijama.

“Ljudi su jedva čekali da izađu, da se vide, porazgovaraju i puno nam je srce. Htjela bih zahvaliti svim klubovima kojih je ove godine bilo dosta iz Čakovca, Koprivnice, Đurđevca, Dubrave …” – kaže predsjednica udruge “Agata” Melita Miščević.

Dopredsjednica “Agate” Nena Prosenečki dodaje da su ovi susreti puni emocija i zahvaljuje svima koji su se odazvali, ženama koje su došle iz drugih klubova, članicama “Agate” koje su se potrudile da se susret održi u lijepom ambijentu u Šiljevcu, svim donatorima koji su pomogli i prate ih u akciji. Edukativno predavanje održala je psihologinja, voditeljica psihološkog centra Kauch Zagreb Marina Trbus te fitnes trenerica Dalija Škapul, voditeljica rekreativnog programa bazeni Cerine Koprivnica.    Održale su i kviz “Ma, lažeš” i tako se zabavile, predstavile se recitacijama i sastavcima.

Stigle su i zahvale klubova koji su bili na susretu. Ističu da su žene naučile nešto novo o emocijama, naučile vježbe disanja, vidjele stare  prijateljice i upoznale nove. 

Poručuju ženama da budu hrabre, da pobijede bolest, ali prije svega da redovito kontroliraju svoje zdravlje jer to to je najvažnije i pruža veću sigurnost za ozdravljenje.

ji/radiokrizevci.hr

Čim