Knjižnica kreće u nabavu novog biblio-kombija

Gradski vijećnici su bez rasprave dali suglasnost Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” za provedbu postupka javne nabave u vrijednosti većoj od 200.000,00 kuna. Suglasnost se daje kako bi Knjižnica mogla provesti postupak javne nabave i sklapanja ugovora o nabavi novog kombi-vozila za potrebe bibliobusne službe u 2022. i postupka njegovog opremanja i nadogradnje u 2023. godini.

Odlukom Ministarstva kulture i medija križevačkoj Knjižnici odobreno je 135.000,00 kuna za program “Nabava novog kombi vozila za bibliobusnu službu” kao zamjena za postojeće vozilo. Ove godine bio bi proveden postupak javne nabave samog vozila u iznosu od 275.000,00 kuna, a u slijedećoj godini postupak javne nabave za nadogradnju i opremanje tog vozila, u sveukupnoj vrijednosti oko 400.000,00 kuna s PDV-om.

Proteklih godina pokazala se opravdanost postojanja bibliobusne službe u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”. Bibliobus – mala putujuća knjžnica obilazi sela i zaselke Kalničkog Prigorja te nudi kvalitetnu i profesionalnu knjižničnu uslugu. Važan je pristup do izvora znanja i literature potrebne za informiranje, obrazovanje i podizanje kvalitete i standarda življenja stanovnika.

ji/radiokrizevci.hr