Očekuje se vitrina za Hedonin osvježavajući sladoled

Vrućine su velike i mnogi osvježenje traže u sladoledu raznih okusa po križevačkim slastičarnicama kao i čokolateriji Hedona u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka. No, očekuju i izbor sladoleda u kućici koja je nedavno postavljena na Trgu J.J. Strosmayera, ali za sada je još zatvorena.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić otkrio nam je da se očekuje vitrina za sladoled koja treba stići iz Italije i tada će moći početi s radom ovaj novi prodajni prostor križevačke Hedone.

“Na žalost, kasni se s isporukom te vitrine za sladoled, ali nadamo se da će stići uskoro. Radi se o vrhunskom sladoledu koji Hedona radi i mi ga već u Choco baru prodajemo. Bit će to sladoled sa 16 okusa koji rade osobe s invaliditetom. Očekujemo vitrinu idući tjedan, gotovi su priključci za vodu i odvod. S obzirom da se radi o sladoledu treba implementirati HASAP. Osim sladoleda, čokolada i pralina namjera je prodavati i kvalitetne križevačke suvenire.” – otkrio nam je predsjednik UIK-a Petar Gatarić.

Želim istaći da osobe s invaliditetom ne rade pomoćne poslove. Oni itekako znaju izraditi sladoled, čokoladu i praline. Velika je stvar da imamo tamo vrsnog čokolatera, voditeljicu proizvodnje, direktorica je prehrambeni tehnolog i oni imaju potporu što se tiče stručnosti i edukacije. Tamo sad ima 17 osoba s invaliditetom, od ukupno 30 osoba. Slikovito da kažem, naš brod plovi punim jedrima. Nije nam lako u ovoj situaciji koja je vezana uz rat u Ukrajini, prenosi se to na inflaciju, teško se ta oprema nabavlja, to je i primjer kašnjenja ove vitrine, mora se čekati na neke materijale. Znalo se dogoditi da u Hedoni nije bilo sirovine za tamnu čokoladu tako da uvijek moramo voditi računa i imati sredstava da se na vrijeme nabavi sirovina za više mjeseci unaprijed. To je zahtjevno, ali Hedona je financijski stabilna i može si priuštiti da unaprijed osigura sirovinu za svoj rad što je jako bitno.” – kaže Petar Gatarić.

ji/radiokrizevci.hr