Rezultati akcije nadzora teretnih vozila i autobusa

Od 13. do 19. lipnja 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu.

Izvršen je nadzor 66 teretnih vozila i četiri autobusa, a utvrđeno je 17 prekršaja kod vozača teretnih vozila iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 16 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dok kod vozača autobusa nisu utvrđeni prekršaji.
 
U sklopu pojačanog nadzora naplaćene su tri novčane kazne, podnijeto je 25 optužnih prijedloga te je izdano sedam mjera pisanog upozorenja.
 
Osim vozača, zbog navedenih prekršaja bit će sankcionirane i pravne osobe te odgovorne osobe u pravnim osobama.

U srijedu, 15. lipnja 2022. godine, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, od 8 do 20 sati, dodatno je provedena akcija pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa te je sankcionirano ukupno 12 prekršaja od čega osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i četiri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.
 
Tijekom akcije zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao vozač teretnog vozila.

PU KC-KŽ

foto:ilustracija