“Svaki tjedan nastavnik jedan” – Lahorka Miler

Nakon nekoliko tjedana u kojima smo bili posvećeni završnim koncertima i godišnjim ispitima, vraćamo se našem projektu “Svaki tjedan nastavnik jedan”.

32. po redu je Lahorka Miler.

Rođena je u Zagrebu 1976. godine. Školovanje je započela u Križevcima, a završila u Zagrebu na Institutu za crkvenu glazbu gdje je uz orgulje i klavir stekla naobrazbu iz dirigiranja, improvizacije, teorije gregorijanskog korala, pjevanja i dirigiranja istog, a užitak joj je bilo dešifrirati i dublje proučavati GraduaTrilpexpex.

Uz studij je redovito pohađala razna usavršavanja u vidu seminara i predavanja, kao i kasnije, za vrijeme rada u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci čijeg je kolektiva član od 2002. godine.

U našoj školi je predavala: malu glazbenu školu, zbor, orgulje, klavir te je spremno uskočila na zamjene solfeggia, kad god je zatrebalo.
Najviše ju raduje kada učenici kojima je predavala navrate u našu školu, kao malo stariji ili odrasli ljudi koji su nas došli posjetiti ili kao profesori koji ovdje nastavljaju svoju karijeru.

(gšaš)