Ljetni glazbeni kamp Orkestra mladih glazbenika

U Križevcima će se od 4. do 9. srpnja održati prvi Ljetni glazbeni kamp orkestra mladih glazbenika.Kamp je nastao na inicijativu članova Orkestra mladih glazbenika po uzoru na kampove koje mnogi glazbenici posjećuju diljem Europe s ciljem usavršavanja svog orkestralnog muziciranja.

Pod vodstvom maestra Matije Fortune i mentora Josipa Konfica, Maria Komazina, Vlatke Peljhan i Mire Saje 40ak polaznika imat će priliku pet dana intenzivno uvježbavati program za ostatak koncertne sezone te za najavljeno gostovanje Orkestra u Berlinu u rujnu 2022. godine.

Polaznici će sa svojim mentorima uvježbavati program sekcijskim i tutti probama, a križevačkoj publici predstavit će se koncertom u petak 08. srpnja u 20h u Velikoj dvorani Hrvatskog doma uz gošću, nastavnicu pjevanja u Glazbenoj školi Alberta Štrige, Gabrielu Hrženjak.


Orkestar mladih glazbenika će održati i koncert u Štrigovi u Zmajevom vrtu obitelji Valkaj, 09. srpnja u 19h gdje će se Orkestru pridružiti i sopranistica Ivana Lazar, mezzosopranistica Blanka Tkalčić, tenor Filip Filipović te bariton Miljenko Turk.Ovakav kamp prilika je mladim glazbenicima da steknu potrebno iskustvo u orkestralnom muziciranju te da postanu što kompetentniji za profesionalno djelovanje u ansamblima i orkestrima.

Program je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske