U Bjelovaru danas počinje 26. najljepša carska priča

Zaboravite more, dođite u Bjelovar i provedite najbolji vikend u životu – tim je riječima direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek najavila održavanje najzabavnije carske priče središnje Hrvatske, 26. Terezijane koja počinje u srijedu, 15. lipnja, a završava u nedjelju.

Srijeda je svojevrsni “gratis dan” događanja, a službeni početak manifestacije koja će posjetitelje vratiti u doba carice Marije Terezije bit će spektakularan jer će u četvrtak u 21 sat pod dirigentskom palicom maestra Miroslava Vukovojca Dugana Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga RH uz Akademski zbor Ivan Goran Kovačić održati koncert kantata “Carmina Burana”. Na pozornici pod vedrim nebom bit će čak 160 izvođača.

Od “zvučnih” imena estrade koja će nastupiti na Terezijani to su Željko Bebek, Goran Bare, Željko Samardžić i Petar Grašo. Nastupit će i mladi pjevači iz “A strane” koji su odlučili da će svoj koncert posvetiti Parnom valjku. Dupini, Petar Dragojević i Tedi Spalato izvest će koncert posvećen Oliveru Dragojeviću, Neki novi klinci koncert će posvetiti Đorđu Balaševiću, dok će Mister Morgen bend svoj nastup posvetiti Ivi Robiću. Izbor najljepših jahača Posjetitelje, između ostalog, očekuje i oslikavanje lica u središnjem parku, predavanja u Gradskom muzeju, slana i slatka gastronomska prezentacija i degustacija ispred pozornice Fontana, biciklistički maraton, ali i biciklistička utrka za klince na biciklima bez pedala…

Posljednjeg dana Terezijane u 18 sati ispred Državnog arhiva birat će se najljepši jahač, jahačica i jahački par. Iz gradskog proračuna za manifestaciju je izdvojeno 700 tisuća kuna, a sponzori su dodatno uložili više od 200 tisuća kuna. Ove su godine prvi put pokrovitelji Terezijane Ministarstvo turizma i sporta te Ured predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji će, kako je najavljeno, doći u Bjelovar na najljepšu carsku priču.

Izvor: lokalni.hr

Foto: TZ Bilogora – Bjelovar