U subotu u Klub kulture nastupaju tri mlada alternativna benda

Koncert
subota, 11. lipnja u 21:00 h
Klub kulture 

THE BLACK ROOM

The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare, basistica Ani Šešet te bubnjar Ivan Ritoša. Ističu se kao jedan od novih kvalitetnih bendova koji izlazi s riječke rock scene. Pedesetak nastupa diljem Hrvatske, Austrije, Mađarske, Srbije i Slovenije, sviranje na najvećim regionalnim festivalima (INmusic, Indirekt) ostavili su poseban trag na reputaciji benda. Uz nastupe na Waves Vienna i Budapest (BUSH) festivalima, jednim od najvećih glazbeno-konferencijskih festivala u Europi nastupaju i kao predgrupa Američkom bendu Wovenhand u riječkom Pogonu kulture te se njihov singl “Closer” može pronaći na soundtracku filma ”Fuck Off I Love You” redatelja Anđela Jurkasa. 

THE SIIDS 

Riječki electro-rock duo The Siids (Stanislav Grdaković i Darko Terlević) na sceni se etablirao kao glazbeni projekt vrijedan pažnje kojeg karakterizira specifičan zvuk, odlična produkcija, zanimljiva estetika video spotova i profesionalan odnos porema onome što vole i stvaraju. Iz svoje nam glazbene tvornice isporučuju i prvi album “Brutalist”. Album je dobio riječi hvale od struke i kolega, dok ga je publika objeručke prihvatila što je nagnalo bend da osim cd izdanja (koje je rasprodano) album izdaju i na ploči. Odlična kombinacija electro i rock zvuka, koji osvaja ljubitelje i jednog i drugog žanra ili jednostavno The Siids.

KIDS FROM THE SKY 

“kids from the sky” je alternativni-pop bend iz Križevaca. Članovi benda su Robin Petić (bubnjar) i Teo Golub (pjevač), a njihov rad počeo je 2017. godine. Godine 2020. potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Aquarius Records, a najveći uspjeh doživjeli su s pjesmom “Prolazna Stvar” koja je izašla u listopadu 2021. godine. Njihov glazbeni stil definiran je kao alternativni pop koji je kreiran od raznih glazbenih žanrova.

Bit’ će ovo odlična kombinacija triju bendova koji se zvukom međusubno nadopunjavaju, a opet svaki fura svoj unikatan glazbeni stil. Dođite u što većem broju i podržite mladu pop-rock scenu, ulaz je slobodan!

Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.