Veliki povratak Big Boysa Dražena Kemenovića na moto stazu

U našoj sportskoj emisiji gostovao je voditelj škole nogometa u NK Križevci, trener NK Križevci u kategoriji seniora i direktor discipline cestovne moto utrke, ali ne samo direktor već i vozač u klasi 1000ST i Big Boys Dražen Kemenović.

Dražene vozite u Big Boysima, tamo obično voze malo stariji i iskusniji vozači, daj mi recite što Vi radite tamo? Mislim ne izgledate mi tako pa moram pitati?

To je klasa koja je iznad 40 godina koju smo napravili 2017. godine da bi vozače koji su lagano krenuli prema zalazu kako bi ih vratili natrag na stazu.

Prošlog vikenda se već tradicionalno održala utrka na stazi Glavica u Požegi, s obzirom Dražene da ste Vi direktor discipline recite nam kako je izgledala organizacija utrke u Požegi?

Organizacija je bila dosta dobra, oni iz godine u godinu rastu te su svake godine sve kvalitetniji i kvalitetniji. Uređuju okoliš, uređuju stazu koja je već sad dosta dobro izasfaltirana te koja ima dosta dobre izletne zone. Startali smo s prvom utrkom sezone gdje nam je vrijeme bilo strašno ružno, niske temperature, jako puno padova baš iz razloga jer su sve lijevi zavoji i samo je jedan desni i u tome desnome se padalo jer se ta desna strana gume potpuno ohladila.

Bilo je ovo stajalište Vas s pozicije direktora discipline, ali Vi se tamo niste pokazali samo kao direktor discipline, već ste se odlučili pokazati što znate kao vozač? Ispričajte nam svoje iskustvo kao vozača.

Još prošle godine ostao je jedan motor nesklopljen u Rijeci gdje je moj mehaničar Dražen Babić saznao za to i nagovorio me da uzmemo taj motor. Motor je to koji na sebi ima strašno puno opreme koje ja baš i ne poznajem. Ja sam  onaj oldschool vozač gdje sam naučen „kad budem kočil“ i „kad budem dodao gas“, a za ovo što sad imam mislim da mi treba još 2 razreda škole kako bi naučio sve što imam na ovom motoru. Bilo mi je dosta teško, motor je kasnio 2 mjeseca i uopće nismo stigli napraviti ono što smo htjeli.

Nakon koliko dugo ste se vratili na stazu?

Nakon 5 godina sam se vratio na stazu. Prvo sam se 2017. godine vratio nakon 9 godina gdje sam onda 2017. i 2018. bio prvak u Big Boysima. Vratio sam se probati, Big Boysi me toliko ne zanimaju već bi više dao truda u 1000ST da vidim što mogu tu napraviti.

Što mislite o broju vozača koji su izašli na prvu utrku ove sezone?

Sve klase fenomenalne, osim 300ST koja me malo razočarala jer je došlo jako mali broj vozača. Tu smo čak imali i problema da bi oni imali svoju posebnu utrku. Klasa 600 se probudila i 10 vozača je nastupilo, zaista nešto predivno. Klasa 1000ST je renesansa, nešto prestrašno, 16 vozača sveukupno. Konkurencija je čudo, njih 8 dolazi iz Slavonskog Broda i Požege. Neki od njih zasigurno ne dolaze u Križevce jer se boje, ali u Križevcima mi imamo svoje pilote poput Luke Nerva koji će se sigurno pojaviti na Križevačkoj utrci.

lh/radiokrizevci