Ivan Peklić – U križevačkoj Gimnaziji ostala samo četiri mjesta za upis – dogradnjom tri učionice omogućila bi se jednosmjenska nastava

U križevačkoj Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga ostala su još samo četiri mjesta za jesenski upisni rok.

“Mogu reći da smo ove godine i više nego zadovoljni jer je puno bolji odaziv nego prošle godine. Popunili smo prirodoslovno-matematičku gimnaziju, gdje smo imali i dva kandidata viška, dok su nam u općoj gimnaziji gdje imamo dva razreda, još ostala četiri slobodna mjesta. Ukupan broj prijava bio je čak preko 260 učenika kada se uzmu u obzir izbori za šest škola koje učenici mogu birati. Ovi koji su se upisivali su samo prvi izbor, a na jesen ima šansu još njih četvero. ” – kaže ravnatelj dr. sc. Ivan Peklić.

Gimnazija nudi široku lepezu znanja i mogućnost upisa na fakultete, visoke škole i učilišta, ali i zaposlenja na administrativnim poslovima uz polaženje nekog tečaja.

Ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Ivan Peklić podsjeća i da su maturanti bili vrlo uspješni.

“Samo jedna maturantica od njih 70-tak nije položila ispit državne mature. Svi ostali bili su vrlo uspješni, a jedna učenica je 100% riješila državnu maturu iz fizike. U posljednje vrijeme iz prirodoslovno-matematičke gimnazije učenici na raznim razinama postižu vrhunske rezultate ne samo u državi nego i na međunarodnim natjecanjima gdje smo imali sudionike olimpijade iz matematike i fizike.” – podsjeća Ivan Peklić.

Najavljuje i dva projekta kojima bi se poboljšala kvaliteta nastave.

-“I dalje bi trebali raditi na uređenju naše sportske dvorane. Jedan dio je uređen, osigurana su sredstva od osnivača, a to je Koprivničko-križevačka županija. Nadam se da bi ove godine veći dio problema u našoj sportskoj dvorani riješili jer potrebna je još izolacija istočne i zapadne strane dvorane. Također je gotov projekt za nadogradnju tri učionice gimnazije. Nadamo se da će gradnja početi iduće godine, no to isto ovisi o drugim faktorima: ministarstvu, sredstvima iz fondova za oporavak itd. Kompletan projekt je gotov i odobrilo ga je ministarstvo.” – rekao je ravnatelj.

Time bi se mogla osigurati jednosmjenska nastava što bi uvelike doprinijelo lakšem organiziranju rasporeda izvanškolskih aktivnosti.

-“I sada provodimo razne aktivnosti, ali u otežanim uvjetima, u večernjim satima, u terminima koji nisu baš dobri jer učenici koji putuju i ne mogu se uključiti. Dogradnjom još tri učionice povećao bi nam se prostor, a time i mogućnosti za još kvalitetniji rad s učenicima” – zaključio je dr. sc. Ivan Peklić.

ji/radiokrizevci.hr