Pet prometnih nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 23. srpnja oko 1.30 sati u Virju u Ulici Ferde Rusana nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom te sletio van kolnika i udario u parkirani osobni automobil Audi. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću nepoznati vozač je vozilom napustio mjesto događaja. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Jučer, 23. srpnja oko 8.10 sati, u Hlebinama u Ulici bana Josipa Jelačića  18-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Mercedes bjelovarske registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu udario je u osobni automobil Ford koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnji vozač, a koji je usporavao kretanje zbog prometne situacije. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.

Jučer, 23. srpnja oko 8.35 sati, u mjestu Novi Glog 72-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Man koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine kretanja udario je osobni automobil Opel križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 72-godišnji vozač, a koji se zaustavio zbog prometne situacije ispred sebe. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 23. srpnja, oko 10.30 sati, na parkiralištu, u Koprivnici u Gospodarskoj ulici 69-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Fiat slovenske registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja unazad udarila je u parkirani moped Kymco. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 23. srpnja, oko 18.35 sati u Koprivnici u Ulici Močilski odvojak I, nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen nepoznatih registarskih oznaka te sletio van kolnika i udario u betonski stup žičane ograde. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću nepoznati vozač je vozilom napustio mjesto događaja. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća s materijalnom štetom

Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće.  U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

(PUKCKŽ)