Rajn – Istočna obilaznica kao pojam ne postoji

Na ovotjednom predstavljanju početka radova na budućem kružnom toku kod Plodina, gradonačelnik Mario Rajn odgovarao je na naše pitanje, što će biti s istočnom obilaznicom?

Gradonačelnik je rekao – Istočna obilaznica grada kao pojam ne postoji, nego nastavak izgradnje prema Kloštru Vojakovačkom, radi se niveliranje cijene sukladno uputama zaključka Vlade Republike Hrvatske.

Budući da je gradonačelnik obećavao “zapadnu obilaznicu” posebno građanima nekih ulica koji trpe veliko prometno opterećenje u samom gradu, pitali smo predstavnika Hrvatskih cesta, planira li se ta obilaznica. Gospodin Bobičanec nam je odgovorio

– Preko prostorne dokumentacije grad i županija bi trebali krenuti u početnu inicijativu i onda bi trebalo krenuti u studiju opravdanosti i ekonomske opravdanosti.

Gdje je tu uloga županije i stvarna sprega s gradom da se može tako pokrenuti takva inicijativa, nismo uspjeli saznati, jer nije bilo županijskog predstavnika.

Kuda bi i kada išla ta obilaznica ne znamo, postoji bojazan stanovnika Zagorske ulice da se taj projekt obilaznice usmjeri preko njihove ulice.

RKŽ /foto: tik/