Šaško – ubuduće odgovorit ću u ime gradonačelnika na svako pitanje građana preko vašeg radija, a HDZ nije s nama na vlasti, mi imamo manjinsku vladu u gradu!

Gostujući u eteru našeg radija, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško odgovarao je na niz pitanja. Na samom početku, na naše inzistiranje da građani često pitaju i traže da putem Radija Križevci gradonačelnik Mario Rajn odgovara na pitanja i probleme koje muče  građane, a sam gradonačelnik ne želi dolaziti na radio kojem je grad suvlasnik, zamjenik gradonačelnika kaže

 – Mogu obećati da ću doći /u ime gradonačelnika/ ali ne mogu u svaku emisiju, ali građanima uvijek možemo odgovoriti, obećao je Danijel Šaško.

To je iznimno važna informacija za sve koji nam se obraćaju s pitanjima i željom da im se pomogne s mnogim problemima koje ih tište, a imaju  pravo znati.

Komentirajući da se priča po gradu kako se gradonačelnik boji i skriva, Šaško kaže

 – gradonačelnik se ničega ne boji i možete ga gotovo svaki dan vidjeti, otpraća i dočekuje  vatrogasce, druži se od godišnjica u Erdovcu do predstavljanja grada u Briselu. Uvijek je tu negdje prisutan.

Na pitanje, je li gradonačelnik odgovoran za sve ili je i on, kaže

–  Pravno je odgovorna osoba gradonačelnik, gotovo za sve, a sve operativne stvari zajedno dogovaramo.

Čekaju li nas prijevremeni izbori?

Komentirajući koaliciju s HDZ-om, uporno odbija, poput predsjednika gradskog vijeća Frbežara, bilo kakav savez s tom strankom, te kaže

– Pojam manjinske vlade u politici postoji već dugo i mislim da mi nismo iznimka kao takvi.

I znam nekoliko gradova koji nemaju svoju većinu, tako djelujemo i mi.

Na komentar da su HDS, lipa i SDP oporba (8 vijećnika), da bez 3 glasa HDZ-a ne bi mogli donositi odluke, kaže – to vi mislite, vi ne znate tko bi u tom slučaju glasao da nema ta tri glasa (HDZ-a). Imamo manjinsku vlast, da svi koji žele mogu podržati naše projekte.

Na pitanje je li istina da su neki vijećnici s njihove liste alergični na suradnju s HDZ-om, kaže

-Neprimjereno da ja komentiram što misle drugi vijećnici osobno.

Na pitanje da nisu bili na otvorenje spomenika dr Franji Tuđmanu, prvom Hrvatskom predsjedniku, je li to njihov stav i kakve su reakcije iz HDZ-a što se on i gradonačelnik Rajn nisu pojavili na otvorenju, kaže

 – pa HDZ čak nije ni imao reakciju kad su prefarbali spomenik, što je jako zanimljivo, ne znamo kakve su reakcije, nemamo mi ništa s njima. Nismo bili na otvaranju, da, nismo, vandalizam smo osudili, nije samo zbog stava prema Tuđmanu, zbog više razloga nismo bili.

Na pitanja o turizmu i osnivanju tvrtke za turizam, odgovora – da je svima već sad vidljivo da, iako firma posluje 3 mjeseca, imamo hrpu grupa koje dolaze, pomaka već sad ima, a nismo ga očekivali u prvoj godini poslovanja, jer otvorili smo firmu koja se bavi samo dovođenjem gostiju u grad.

Na pitanje gdje smještaju te goste, kaže

– na žalost ih ne smještamo, radi se o jednodnevnim posjetama, i da, dođu i voze se biciklima,malo troše, malo jedu i piju, a od jeseni ćemo imati i ponešto školskih izleta, te pozivam građane u nedjelju na beach party.

Na pitanje o suradnji s Turističkom zajednicom županije i komentara da je zajednica objavila financije za manifestacije, ali tamo nema Spravišča, kaže da mu je to jako zanimljivo, jer se to poklopilo kad je župan zaprijetio da neće više financirati Picokijadu. Na pitanje da, ako grad nema suradnju s TZ županije, nije li to čudno, kaže, da to je čudno.

Spravišče pokušavamo svake godine osuvremeniti, na žalost zbog korone ga nismo radili i nemamo kontinuitet unapređenja, a ove godine smo dosta tih stvari pokušavali popraviti, kaže Šaško

O svim drugim temama, a naročito o aferama oko kupnje zemljišta i potrošenih 640 000 kn za odvjetničke usluge, možete čitati ovih dana na našem portalu ili preslušati cijelu emisiju. /tik/