U SGŠ u Križevcima ima još slobodnih mjesta za upis

Nakon ljetnog upisnog roka u Srednjoj gospodarskoj školi Križevci ostalo je još dosta slobodnih mjesta. Učenici su se mogli opredijeliti za zanimanja u četverogodišnjem trajanju u smjer agrotehničar, poljoprivredni tehničar fitofarmaceut i veterinarski tehničar. U trogodišnjim zanimanjima su imali kombinaciju mehaničara poljoprivredne mehanizacije, mljekara i stočara u jednom razrednom odjelu i u drugom razrednom odjelu u kombinaciji poljoprivrednog gospodarstvenika, voćara-vinogradara-vinara i cvjećara.

“Ne možemo reći da smo u potpunosti zadovoljni s upisom u prvom upisnom krugu u četverogodišnjim zanimanjima s obzirom da imamo još uvijek slobodnih mjesta. U smjeru agrotehničar od 24 mjesta upisali smo 15 učenika i znači imamo 9 slobodnih mjesta. U smjeru poljoprivredni tehničar fitofarmaceut upisano je 9 učenika te imamo 11 slobodnih mjesta. U smjeru veterinarski tehničar upisali smo 23 učenika i imamo samo jedno slobodno mjesto za jesenski upisni rok.

Što se tiče kombinacije, na žalost u prvom upisnom krugu nismo imali prijava za smjer mljekar i stočar tako da nam u toj kombinaciji ostaje jedan čisti razredni odjel mehaničara poljoprivredne mehanizacije u koji ćemo upisivati 20 učenika. Upisalo se 13 i imamo za jesenski upisni rok još 7 slobodnih mjesta. Za kombinaciju poljoprivrednog gospodarstvenika, voćara-vinogradara-vinara i cvjećara imali smo jednu prijavu za smjer voćar-vinogradar-vinar, međutim taj nam učenik nije odobren za upis i Ministarstvo je taj smjer maknulo sa popisa. Tako imamo u ovoj kombinaciji poljoprivrednog gospodarstvenika, upisano je 5 učenika te imamo 4 slobodna mjesta i upisano je 5 cvjećara i imamo još jedno slobodno mjesto za smjer cvjećar.” – kaže ravnatelj Toni Svoboda.

“Na žalost za ta trogodišnja strukovna zanimanja nismo imali interes. Ako i bude zainteresiranih za drugi upisni krug, neće se moći upisati u neka zanimanja jer neće biti u sustavu vidljivi.”

Pozivamo učenike osmih razreda koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku za ona zanimanja koja su željeli, da dođu u našu školu. Svi koji se žele obrazovati u poljoprivrednim zanimanjima zaista će dobiti kvalitetno obrazovanje i biti će osposobljeni za tržište rada. Oni koji se žele dalje obrazovati mogu nastaviti svoje školovanje na visokim školama. Imamo jako dobro zastupljeni stručni kadar, a i praktikume u kojima će učenici zaista stjecati sva potrebna znanja i vještine za bavljenje poljoprivredom kao svojom djelatnošću. – istakao je Toni Svoboda.

-“Vjerujem da je budućnost svakog društva u proizvodnji hrane, a u današnjim kriznim vremenima kada se suočavamo sa teškim situacijama to je jedna od temeljnih zadaća svakog društva i napretka svake zemlje.” – zaključio je ravnatelj Srednje gospodarske škole u Križevcima Toni Svoboda.

ji/radiokrizevci.hr