Sporni dio Gundulićeve ulice napokon ide u rekonstrukciju!

Svjedoci smo, a pogotovo stanari u ulici Ivana Gundulića, da u ovoj ulici postoje veliki problemi s prometom. Nakon što je svojevremeno izvršena rekonstrukcija cijelog prometnog traka s rubnjacima, a postojeća prometnica postala uža u svom profilu od one stare, dogodilo se da je izvođač radova “negdje pogriješio”, pa je došlo do popravka i skidanja postojećeg novog asfaltnog sloja, te stavljanja novog. No, pri tome ni taj dio nije dobro obavljen, te je na spoju sa starijim slojem asfalta nastala velika udubina. (vidljivo na slici) koja već godinama stvara velike glavobolje stanarima pored tog pregiba. Kamioni, traktori i ostala vozila s prikolicama, u vožnji jako poskakuju i lupaju, te bukom uznemiruju stanare obližnjih kuća, a primijećeno je i pucanje zidova i oštećenja na zidovima istih kuća. Stanari su više puta ukazivali na te probleme no iz ŽUC-a nisu imali sluha za to.

Na naš medijski upit Gradu dobili smo sljedeći odgovor:

Ulica Ivana Gundulića je pod upravljanjem Županijske uprave za ceste, no Vodne usluge planiraju u kolovozu organizirati radove na rekonstrukciji odvodnje na spomenutom dijelu, nakon čega će ŽUC postaviti rubnjake i asfaltirati dionicu.

Hoće li time navedeni problem biti riješen, ostaje za vidjeti. No, loša iskustva nisu samo u tom dijelu, već se nikada kvalitetno nije riješio sloj asfalta u prvom dijelu Gundulićeve ulice, gdje i dalje šahtovi za odvod vode nisu dobro postavljeni, pa kod većih kiša velike lokve vode ostaju na cesti i time ugrožavaju sigurnost prometa. Na tom dijelu je već više puta kopano, ali ostaje za vidjeti hoće li se ovim zahvatom i taj problem riješiti. Radio Križevci će pratiti tijek ovih radova. /tik/