U Atriju Likovne galerije izlažu juniori KLK-a – neka nastave razvijati smisao za slikanjem

Pretposljednji događaj u okviru ovogodišnjeg 4. Križevačkog likovnog ljeta “Studentski mix”, kojeg je organizirao Gradski muzej Križevci, je izložba slika juniora Križevačkog likovnog kruga otvorena u ponedjeljak u Atriju Likovne galerije. Predstavljeni su radovi nastali na četiri radionice održane subotama u srpnju pod vodstvom prof. Zorana Homena i članova Križevačkog likovnog kruga.

Uvodno se obratila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci te autorica i kustosica manifestacije “Križevačko likovno ljeto” Tea Hatadi koja je djeci i roditeljima poželjela dobrodošlicu:

“Već treću godinu za redom vaši radovi su ovdje izloženi za javnost. Ovo nam je deveta izložba po redu ove godine u programu Križevačkog likovnog ljeta” – rekla je Tea Hatadi i pozvala posjetitelje i na sutrašnji posljednji program kada će se održati pop up radionica LILIPJER.

“Drago nam je da je Križevački likovni krug pokrenuo rad juniorske grupe i odradio zaista vrijedne radionice kroz ovaj mjesec. Trud se isplatio i nastali su prekrasni radovi” – kazala je ravnateljica Gradskog muzeja Tea Hatadi, čestitala svim sudionicima i pozvala ih na sve programe koji se odvijaju u ovom prostoru.

“To je prostor gdje vidite nove stvari, gdje učite, ne vidite to niti u školi, ni na izletima s roditeljima. Ovdje dolaze sjajni umjetnici sa sjajnim djelima i te izložbe su uvijek besplatne u Likovnoj galeriji” – istakla je Tea Hatadi.

Predsjednica Križevačkog likovnog kruga Marijana Šatrak pozdravila je djecu slikare i njihove roditelje koji su ih podržavali na četiri održane radionice u parku na Nemčićevom trgu.

“Dotaknuli smo se tu i akvarela i pastela i akrila na platnu. Tražilo se uvijek mjesto više što govori da je vladao veliki interes. Drago mi je da i roditelji potiču svoju djecu na likovno stvaralaštvo te želim zahvaliti roditeljima, članovima KLK-a koji su pripomogli da se radionice održe te prof. Zoranu Homenu koji ih je vodio. ” – kazala je Marijana Šatrak.

Zoran Homen izrazio je zadovoljstvo interesom djece za slikarstvom kao i znanjem koje su usvojili:

“Djeca su svojim likovnim stvaranjem razvila i smisao za lijepim, radili s bojama, imali su različite teme, životinje, grad, morske motive. ” Poručio je djeci da smisao koji imaju prirođen za lijepim, za stvaralaštvom moraju dalje razvijati, puno raditi i izgrađivati tu svoju sposobnost.

Na kraju su polaznici radionica primili zahvalnice za svoj trud i zalaganje i to će im, uz lijepe radove, ostati uspomena na sudjelovanje na radionicama i ovoj izložbi.

ji/radiokrizevci.hr