U Križevcima 7. kolovoza očekuje nas prava jazz poslastica!

Klub kulture za nas je ovog ljeta pripremio mnoštvo različitih sadržaja, a jedan od njoj je svakako i Križevci Jazz.

Ukoliko ste ljubitelj jazz-a, svakako u svoj planer upišite datum 7. kolovoza jer na prekrasnoj pozornici u dvorištu galerije K2 zagospodariti će jazz.

Naime, ovogodišnji Križevci Jazz program obogatiti će četiri renomirana glazbenika – Vid Jamnik na vibrafonu, Ratko Zjača na gitari, Martin Gjakonovski na akustičnom basu i Joze Zadravec na bubnjevima. Suradnja ova četiri izvanredna umjetnika dovodi do zapanjujućih rezultata u smislu zvuka i aranžmana, začinjenih ritmičkim idejama, teksturom i prostorom. Umjetnički entuzijazam, strast, intenzitet i toplina mogu se doživjeti u svakom trenutku njihovog nastupa uživo predstavljajući inspirativnu i ugodnu snagu originalnih skladbi.

Vođa benda je mladi slovenski vibrafonist Vid Jamnik, čiji rad oduševljava publiku i izvan granica Slovenije, a koji spada u red najtalentiranijih mladih glazbenika u ovom dijelu Europe. Unatoč svojoj mladoj karijeri, već je svirao s mnogim poznatim jazz imenima.

Ostali članovi benda su svi renomirani, svestrani i vrlo traženi glazbenici, često uvršteni kao jedni od najboljih na svojim instrumentima. Genijalni vibrafonist Vid Jamnik kojeg je osobno Boško Petrović nazvao svojim nasljednikom sada zivi i radi u NYC, a nedavno je izabran u finale 5 najboljih mladih europskih jazz glazbenika od Europske jazz federacije sa nagradivanim internacionalnim gitaristom i kompozitorom Ratkom Zjačom iza kojeg stoji velika internacionalna diskografija.

U novom kvartetu zajedno sa Martinom Gjakonovskim koji je snimio više od 150 jazz i world music CD-a i instrumentalistom i producentom Jozeom Zadravecom u Klubu kulture izvesti će odabrane autorske kompozicije svojih članova u kombinaciji s preuređenim napjevima iz standardnog jazz repertoara.

Ulaz je slobodan.

Koncert počinje u 20:00h.

im/rkz