U Veloj Luci sve je spremno za večerašnji koncert u čast Olivera Dragojevića

U petak, 29. srpnja u 21.25 na Prvom programu HTV-a možete pratiti sto dvadeset minuta mediteranske simfonije u Veloj Luci u čast i sjećanje na nikad prežaljenog, velikog Olivera Dragojevića. Najljepše pjesme, najveći hitovi u interpretaciji sjajnih glazbenika i poznatih pjevača s rive će se razlijegati Oliverovom Velom Lukom.

Uz Zoricu Kondžu, Tedija Spalata, Petra Grašu, Doris Dragović, Petra Dragojevića nastupit će niz mladih pjevača – među ostalima Dino Jelusić, Matija Cvek, Jure Brkljača te simfonijski orkestar pomno sastavljen od najboljih mladih glazbenika.

“Ti si moj san”, “Ako izgubim tebe”, “Nedostaješ mi ti”, “Dobar dan”… samo su neke od predivnih pjesama, koje ćemo čuti. Ovu mediteransku simfoniju za Olivera glazbeno je osmislio Ante Gelo, a orkestrom će ravnati Alan Bjelinski.

– Ove godine očekuje nas bogatiji glazbeni program i koncert koji je u potpunosti otvoren za javnost. Oliverov prijatelj Edo Bralić donirao je ponton veličine 27×14 metara, na kojem će biti smješten orkestar i s kojeg će Hrvatska radiotelevizija emitirati ovaj produkcijski zahtjevan prijenos. Ponton je novost i posebnost ove godine kako bi što više ljudi s pontona na rivi mogli pratiti ovaj glazbeni spektakl. Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, a mi njegovi prijatelji i suradnici sretni smo da ćemo i ove godine moći sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo uz veliku pomoć Hrvatske radiotelevizije, istaknuo je glazbeni producent Ante Gelo.

Foto: pixabay