U protekla 24 sata sedam prometnih nesreća, pet osoba lakše ozlijeđeno

Jučer, 2. srpnja oko 9.50 sati, na parkiralištu, u Križevcima u Ulici Drage Grdenića 73-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat križevačke registarske oznake. Uslijed nepropisnog kretanja došlo je do kontakta između vozila i 72-godišnjeg pješaka koji je tom prilikom pao na tlo i zadobio lakše ozljede. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 2. srpnja oko 12 sati, na parkiralištu, u Koprivnici u Gospodarskoj ulici 60-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska motociklu Yamaha koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 41-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do kontakta između automobila i motocikla pri čemu su 41-godišnji vozač i 32-godišnja putnica na motociklu pali na kolnik te zadobili lakše ozljede. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 2. srpnja, oko 16.20 sati, na cesti Đelekovec – Koprivnica 26-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,21 promil upravljao je osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog skretanja u lijevo vozilom je udario u osobni automobil VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 35-godišnji vozač, a koji je u tom trenutku nepropisno pretjecao Citroena. Tom prilikom Citroen je sletio van kolnika u odvodni kanal pri čemu je lakše ozlijeđen 35-godišnji vozač i 26-godišnja putnica u automobilu. Protiv obojice vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 2. srpnja oko 10.05 sati, u Koprivnici na Varaždinskoj cesti 21-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka od vozila ispred sebe udario je u osobni automobil Hyundai koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 70-godišnji vozač koji je usporavao brzinu kretanja zbog prometne situacije ispred sebe. Nakon čega je Opel prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te se sudario s osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 46-godišnja vozačica. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.

Jučer, 2. srpnja, oko 10.05 sati u Kunovec Bregu u Koprivničkoj ulici 69-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisne vožnje unatrag vozilom je udario u parkirani osobni automobil BMW. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak. 

Jučer, 2. srpnja, oko 17.55 sati u Koprivnici na Križevačkoj cesti 37-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen varaždinske registarske oznake. Uslijed nepropisnog skretanja u lijevo vozilom je udario u osobni automobil Opel koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnji vozač, a koji je bio u fazi pretjecanja Citroena. Nakon čega je Citroen sletio van kolnika na poljoprivrednu površinu, a Opel udario u autobusnu čekaonicu. Vozaču koji je prouzročio prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.

Jučer, 2. srpnja, oko 18.30 sati, na parkiralištu, u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara 67-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,99 promila upravljao je osobnim automobilom. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je udario u osobni automobil Peugeot koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji vozač. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.