Zabilježene tri prometne nesreće, dvije osobe lakše ozlijeđene

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Izdvajamo:

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Jučer, 5. srpnja, oko 15.16 sati, u Peterancu u Ulici braće Radića 36-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 0,72 promila skupom vozila – traktor Class i priključno vozilo koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka od vozila ispred sebe, u kočenju je skupom vozila prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 40-godišnja vozačica. Nakon sudara osobni automobil i traktor su sletjeli van kolnika. U prometnoj nesreći oboje vozača je lakše ozlijeđeno, a protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti  pokrenut prekršajni postupak.
Zbog obavljanja očevida od 15.18 do 16.55 sati, za sav promet je bila zatvorena županijska cesta 2113 te se promet odvijao alternativnim pravcima Sigetec – Drnje – Peteranec.  

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 5. srpnja, oko 8 sati, u Kloštru Podravskom u Ulici 1. Svibnja 42-godišnji vozač upravljao je skupom vozila-teretni automobil Mercedes i priključno vozilo Humbaur osječke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozač je teretnim vozilom udario u stražnji dio priključnog vozila kojeg je vukao teretni automobil Iveco požeških registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 47-godišnji vozač, a koji je zaustavio skup vozila zbog prometne situacije. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.