Zabilježene tri prometne nesreće, u dvije vozači napustili mjesto događaja

Jučer, 29. srpnja, oko 8.35 sati, u Koprivnici u Ulici braće Radića 55-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes križevačke registarske oznake. Prilikom nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unatrag udario je u nepropisno parkirani osobni automobil VW koprivničke registarske oznake, kojeg je prethodno parkirala 26-godišnja vozačica. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću vozilom je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak, dok je 26-godišnjoj vozačici naplaćena novčana kazna.

Jučer, 29. srpnja, oko 20.10 sati u Križevcima u Frankopanskoj ulici nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom te je sletio van kolnika i udario u metalni stupić i prometni znak. Nepoznati vozač je vozilom napustio mjesto događaja i policija za njim traga.

Jučer, 29. srpnja, oko 21.05 sati, u Koprivnici na Florijanskom trgu 24-godišnji vozač upravljao je biciklom te prilikom nepropisnog uključivanja na kolnik udario je u osobni automobil Hyundai koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 34-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća s materijalnom štetom

Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće. U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

(PUKCKŽ)